Alapítványunkról

Az 1991-ben szülők és tanárok által létrehozott alapítványunk célja az iskola oktató-nevelő tevékenysége színvonalának, működési feltételeinek javítása, segítése, az iskolai rendezvények támogatása. Ennek a munkának az irányítását korábban elnökként Elek Noémi, Forgóné Várady Ildikó, Fekete György, Prohászka Ottó és Csatlós Csaba látták el.

2003. április 2-án a XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat és a Piros Iskola Alapítvány együttműködési megállapodást írt alá, melyet ellenjegyzett a XVIII. kerületi Német Kisebbségi Önkormányzat, és támogatott a Németszármazású Polgárok Egyesülete, valamint az Iskolaszék is. A megállapodás célja az akkor még két különböző helyszínen folyó oktatás egy helyre költöztetése, amely a főépület hat tantermes bővítését, új tornacsarnok építését, vizesblokkok létesítését tette szükségessé.

A beruházás 2005-ben megvalósult, az ünnepélyes átadásra 2006. január 20-án került sor. Kötelezettséget vállaltunk a beruházás társfinanszírozására, amelyhez a szülők és az itt dolgozók 10 éven keresztül rendszeres anyagi támogatást ajánlottak fel annak érdekében, hogy az iskola fejlődhessen.

 

pirosiskola: 2012 2013 15 Archív képek 103 2006-Ilyen lett - indafoto.hu

 

Bár a fenti megállapodás már lejárt, alapítványunkat a szülők lehetőségük szerint továbbra is támogatják, amely támogatás összege tanévenként 10.000,- forint (1.000,- Ft / hó) minden az iskolába járó gyermek után. Azon családok esetében, ahonnan három- vagy több gyermek is egy időben az iskola tanulója, csak két gyermek után kérjük a fenti összeget.